Ce noutăți aduce sezonul 2 Nomadia Xtreme, cel mai mare maraton caritabil de aventură

Și în 2024 susținem copiii din medii defavorizate să-și continue școala și să-și crească astfel șansele la un viitor mai bun. Nomadia Xtreme revine cu un nou sezon și aduce împreună 11 echipe de nomazi curajoși care vor lupta pentru educația a 11 elevi din medii cu risc crescut de abandon școlar.  Maratonul caritabil de aventură se va desfășura în perioada 14-18 august 2024 și se va întinde pe 1000+ kilometri din zona Moldovei și Bucovinei. 

Misiunea noastră a rămas aceeași: inaugurăm un viitor mai bun prin educație. Totodată, organizăm competiția caritabilă în locuri pitorești din țară. Aducem laolaltă 22 de participanți cărora le pasă de educația copiilor din medii defavorizate. Nu în ultimul rând, păstrăm formatul evenimentului: echipele vor face autostopul doar cu un rucsac în spate, fără telefoane personale. Vor trece prin probe care le vor testa rezistența, reziliența, abilitățile fizice și psihice în condiții de stres. 

Noul sezon vine și cu o serie de noutăți care vor transforma maratonul de aventură într-o experiență și mai intensă, și mai provocatoare și cu șanse și mai mari de a fi ținută minte o viață întreagă. Rămâi alături de noi și descoperă ce va fi diferit în sezonul 2 Nomadia Xtreme!

Numărul de kilometri de autostop, dublu față de cel din 2023

În sezonul 1, nomazii curajoși au avut de parcurs peste 500 de kilometri cu autostopul și pe jos. Anul acesta, cele 11 noi echipe vor avea de parcurs 1000+ kilometri prin Moldova și Bucovina, pe durata celor 4 zile de competiție.

Reguli noi și probe mult mai dificile și intense, menite să antreneze la maximum reziliența și rezistența nomazilor

  • Startul maratonului – fiecare dintre cele 11 echipe va primi câte 100 de lei, de folosit strategic pe perioada competiției, fie pentru a-și cumpăra mâncare, pentru a-și plăti transportul la nevoie sau pentru a-i înmulți pe durata probelor. Mai mult, echipele vor avea un obiectiv financiar de atins – dacă vor reuși să facă asta, vor câștiga puncte; dacă nu vor bifa asta, vor fi penalizate.
  • Transport – nomazii vor putea folosi același vehicul o singură dată, fără să depășească numărul maxim de pasageri admis într-un autovehicul. În caz contrar, vor fi aspru penalizați.
  • Checkpoint-ul de la finalul fiecărei zile și sistemul de salvare – după fiecare zi intensă de competiție pentru educație, nomazii vor sosi la checkpoint, unde vor fi întâmpinați de Povestitor (Christian Tudorache – Președintele Fundației Kastel), Zâna Nomadă (Valentina Cristea, fostă concurentă în sezonul 1 Nomadia Xtreme) și Spiridușul Nomad (Pompei Mititean, membru al Fundației Kastel). 

Veștile de la checkpoint vor fi îmbucurătoare doar pentru 3 echipe: ele vor fi cele salvate. Prima echipă salvată va fi cea cu cel mai mare punctaj acumulat în ziua respectivă, a doua – cea cu punctajul cel mai mare în urma voturilor publicului, a treia – echipa cu cele mai puține nominalizări primite din partea celorlalte echipe. Mai exact, fiecare echipă va avea dreptul să nominalizeze alte 4 echipe, prin distribuirea unui total de 100 de puncte. Echipa care va nominaliza își va stabili strategia de distribuire a punctelor după cum dorește. Echipele nominalizate vor pierde punctele respective din punctajul total, aceste puncte fiind adăugate în contul echipei care a făcut nominalizările.

Ce se va întâmpla cu celelalte 8 echipe? Le va aștepta o nouă provocare: aceea de a-și folosi abilitățile de comunicare și negociere, pentru a convinge localnicii să-i găzduiască peste noapte!

  • Nominalizările de la checkpoint-ul de dimineață. La începutul fiecărei zile, echipele se vor reuni într-un checkpoint unde se va stabili ordinea plecării în maraton. Cum? Toate echipele vor face nominalizări și vor putea fi, la rândul lor, nominalizate. Contul de puncte pe care fiecare echipă le va avea de distribuit va rămâne tot de 100. Și în zori de zi, concurenții își vor stabili strategia de distribuire a punctelor.

Cele 11 echipe nomade vor lupta să câștige burse școlare, în valoare totală de 31.500 lei, pentru copiii pe care îi reprezintă în competiție

Premiile câștigate vor fi donate, sub formă de burse școlare, unor elevi care trăiesc în medii cu risc crescut de abandon școlar. Premiul cel mare este reprezentat de o bursă școlară de 12 luni, în valoare totală de 12.000 de lei (1000 lei/lună). Pentru marele premiu vor concura, în a patra zi de competiție, primele 3 echipe finaliste: primele două vor fi echipele care obțin cel mai mare punctaj cumulat în toate zilele de maraton, iar a treia echipă finalistă va fi cea cu cele mai multe voturi din partea publicului. 

Pe lângă bursa cea mare, mai sunt acordate încă 9 premii menite să ajute copiii să-și continue școala. Citește aici mai multe despre valoarea și modalitatea de acordare a burselor școlare.

Susține și tu copiii să meargă în continuare la școală!

Cum? Donează aici! 

Sumele strânse din donații de la oameni cărora le pasă, așa ca tine, și de la parteneri vor fi valorificate sub forma burselor despre care ai citit mai sus. Sumele extra vor fi alocate altor proiecte ale Fundației Kastel, menite să susțină educația copiilor și șansa lor la un viitor mai bun.